Van de cockpit naar de BFS

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden (1994) dat mijn boek ‘De cockpit van de organisatie’ verscheen. Het was de tijd dat nog maar weinig managers over KPIs gehoord hadden. In ‘De cockpit’ brak ik een lans voor het opstellen van managementdashboards en het belang van het verzamelen van managementinformatie om te kunnen meten en analyseren.

Ik kan met trots zeggen dat het een bestseller is geworden, met meer dan 40.000 verkochte exemplaren. Studenten hebben het boek tijdens de opleiding gelezen, managers en teams gebruikten het om prestatiemanagement binnen de organisatie op te tuigen en ik heb ontelbare lezingen en workshops gegeven. In 2009 vond ik dat het tijd was voor een ingrijpende herziening, en dat werd de 5e druk, die ook nu nog veel wordt gekocht.

We zijn inmiddels weer 15 jaar verder, en tijden veranderen. Wederom is het tijd voor een nieuwe fase, als we het hebben over prestatiemanagement. Nu gaat het – anders dan 30 jaar geleden – vooral ook om vooruitkijken, zodat je nu al kan inschatten hoe de beslissingen en de acties die je neemt in de toekomst gaan uitpakken. Forward thinking!

Zo weet je aan welke knoppen je kunt draaien en leer je wat de consequenties daarvan zijn. Het maakt je flexibeler en geeft je organisatie een voorsprong.

Ontdek nu hoe living business models en System Dynamics je kunnen helpen. Daarmee gaan we een nieuwe fase van prestatiemanagement in. Waarom je niet zonder kan, hoe het werkt en wat de voordelen zijn? Ik leg het uit in mijn nieuwe boek ‘Business Flight Simulator’. Ik heb er drie jaar aan gewerkt en kan je nu de opvolger van ‘De cockpit van de organisatie’, presenteren. Ook hier ben ik weer supertrots op en het is – wat mij betreft – een boek waar je niet zonder kan, zeker als je destijds ‘De Cockpit’ hebt verslonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *