Leo Kerklaan

Leo Kerklaan is dé expert op het gebied van strategic performance management. Hij adviseert, doceert en is de auteur van meerdere bestsellers o.a. De wendbare organisatie (2016) en De cockpit van de organisatie (5e druk).
Hoe kan ik je helpen?

Korte video cases

Hieronder een aantal video cases, bezoek Leo’s YouTube kanaal voor meer content!

Klik hier voor meer videomateriaal van Leo Kerklaan.

Snel naar je doel

Stel je vraag per email, volg een online training of laat je 1: 1 coachen.

Opleidingen

Leo Kerklaan
Docent

In deze 3-daagse opleiding leer ik je alles over dynamisch performance management. Je leert hoe je de prestatie van jouw organisatie systematisch in de tijd kunt verbeteren. Je maakt daarbij gebruik van een business model en Key performance indicators (KPI’s). Na afloop van deze training weet je hoe je doelen smart kunt formuleren en welke activiteiten er nodig zijn om ze ook te realiseren.

Als je prestaties wilt verbeteren kom je er al snel achter dat je de vraag naar je producten moet leren inschatten en daarop je aanbod moet afstemmen. Pas dan kun je de balans vinden tussen doelen en middelen. Met de theorie van Strategy Dynamics kun je dit beter te gronden en vervolgens kun je je business model scherp formuleren. Of het werkt zie je op je dashboard. In de training leer je niet alleen om daarvoor resultaats-KPI’s te ontwikkelen maar ook early warning indicatoren.

Leo Kerklaan
Docent

Ik geef deze praktijkgerichte training om jou in staat te stellen met je team een pad van continue verbetering in te slaan. Misschien ben je een beginnend leidinggevende, of een quality professional die intern adviseert. Dan beschik je na deze training over de skills, methodieken en achtergronden in de kwaliteitszorg om jouw adviserende of leidinggevende rol te pakken.

Een adviseur of leidinggevende ervaart al snel dat de command & control aanpak niet lekker werkt. voeten. Het lukt je dan niet om de spirit van het team te benutten en tegelijkertijd aansluiting houden bij de strategie van de organisatie. Wat je wil is de problemen data driven aanpakken en oplossen. Dan leg je de besluitvorming laag in de organisatie. In mijn training leer ik je om dat samen met je team te ontwikkelen, te gebruiken en steeds verder uit te bouwen.

Leo Kerklaan
Docent

De wereld is turbulent. De corona-crisis bevestigt dit nog maar eens. De toekomst is niet voorspelbaar. Daar is mijn opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics ook niet voor bedoeld. Waar het om gaat is flexibel te kunnen inspelen op ontwikkelingen die je niet goed kunt inschatten. Business Dynamics gaat ervan uit dat de omgeving dwingt om koers en strategie van jouw organisatie aan de omstandigheden aan te passen.

Hoe kun je voorbereiden op een toekomst turbulent en vooral onvoorspelbaar is? Dat is een mentaal en technisch proces. De methodiek van Scenario Based Planning leert je om te gaan met strategische onzekerheid. In de opleiding leer ik je hoe je de fundamentele onzekerheden kunt onderkennen en hoe je die kunt vertalen naar scenario’s. Voor elk scenario ga je na hoe die je bestaande strategie en business model zullen beïnvloeden. Vervolgens leer ik je om de strategische en tactische doelen bijstellen per scenario en hiervoor verschillende opties te genereren.

Leo Kerklaan
Lead trainer

Leo is a frequent lecturer and consultant for Maastricht School of Management (MsM), a well known international business school established in Maastricht, Netherlands. He executed more than 50 missions in various countries for MSM. Among others he trained the management team of Katani Ltd (Tanzania) on Marketing Planning and specialists of Bahir Dar University (Ethiopia) on performance monitoring. As a visiting professor at the MBA at Sana’a University (Yemen) he lectured about strategy development and performance management. For the Lim-A-Po Institute in Paramaribo (Surinam) he gave sessions on strategy, scenario building, and innovation.

Leo conducted also a number of in depth courses on business process management for young talents of the Supreme Audit Board of Indonesia in 2011, 2012, 2016, 2017 (BPK, Jakarta). He trained people of the Fraud and Integrity Board of Indonesia in 2015 (PPATK, Jakarta) on data-analysis and risk management concepts. Other interesting assignments (2016/2019) involve and a mission in 2016 to Algeria to consult to the Ministry of Internal Affairs about decentralization of the public service, management training for universities in North Vietnam (2016) and Rwanda (2019), the design of entrepreneurial universities at UNPAR University in 2016 (Bandung, Indonesia), the design of a learning centre approach for the Corruption Eradication Commission in 2019 (KPK, Jakarta, Indonesia).

Dé bestseller over strategie!

Lees het eerste hoofdstuk, check de video's, bestel het boek...
Ontdek meer

Mijn boeken

Geïnteresseerd in KPI’s, dashboarding, strategie of agility? Duik dan eens in één van mijn boeken.
Ik hoorde minister De Jonge praten over een “dashboard” met allemaal lampjes. Wellicht kun je hem jouw boek over De Cockpit van de Organisatie toesturen. Dan gaat hij wellicht begrijpen waar hij het echt over moet gaan hebben.
Peter H. de Dreu Eigenaar, Spreker & Auteur bij Logosjan
Er komt een Cockpit dashboard voor de Corona aanpak. Hebben ze jou daarvoor ingeschakeld?
Johan Gelauf

Mijn blogs

Hier mijn ideeën en ideetjes over performance management. Soms ga ik in op de actualiteit, soms op de methodisch probleem. Maar steeds op zoek naar wat je daar in de praktijk mee kunt.
De verschuivende balans tussen sturing en zelforganisatie | Leo Kerklaan | Prestatiemanagement | Sensitieve managers
Sensitieve managers: de zachte factor

In de praktijk ligt de verantwoordelijkheid voor het bereiken van een bepaalde prestatie bij de manager. Wat als hij of zij de noodzaak tot ingrijpen niet inziet?

Read more
Cursus Performance Management & KPI's van Leo Kerklaan & Passionned Group
Hoe krijg ik ze zover?

Prestatiemanagement in turbulente tijden. Corona heeft ons bruusk met beide benen op de grond gezet. Niets lijkt meer vanzelfsprekend.

Read more
Waarom zou je nog op de NPS sturen? (Net Promoter Score) | Leo Kerklaan
Waarom zou je nog op de Net Promoter Score sturen?

De NPS is een wijdverbreide KPI. Hoe goed is de NPS eigenlijk? Ik zet de 5 overwegingen op een rij.

Read more

Leo Kerklaan bij RTLZ!

Leo Kerklaan was te zien in het programma ‘De Barometer’ op RTLZ.
ONLINE COACHING VAN LEO

Leo Kerklaan bij Managementboek!

In dit exclusieve interview met Managementboek praat Leo Kerklaan over zijn nieuwe boek en agility based strategies.
ONLINE COACHING VAN LEO

Neem contact op met Leo Kerklaan!

Maak gebruik van het contactformulier of bel naar 06-54396073.
Exclusieve content ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!