Business Flight Simulator: 10 voordelen

Wat mij betreft kan geen organisatie meer zonder simulaties. Waarom? Organisaties gaan te weinig na hoe hun managementbeslissingen in de praktijk zullen uitwerken. Dat is risicovol, want zo weet je de impact van je beslissingen niet. En dus ook niet waar het anders of beter kan.

Daarom hebben organisaties een instrument nodig waarmee ze voorgenomen beslissingen vooraf op hun effecten kunnen testen. En dat instrument is de Business Flight Simulator. Het model ontwikkel je met ‘living business models’ en kent veel voordelen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Voordelen van de Business Flight Simulator

Je moet het natuurlijk zelf ervaren door er mee aan de slag te gaan, maar als je mij vraagt wat de 10 voordelen van het gebruik van de Business Flight Simulator zijn, dan kom ik op de volgende lijst:

De Business Flight Simulator:

  1. biedt een leeromgeving waarin managers relevante ervaring kunnen opdoen voordat ze echt aan de slag gaan.
  2. biedt inzicht in de snelheid en de kwaliteit waarmee managers zich de benodigde vaardigheden eigen maken.
  3. geeft managers de ‘controls’ om in een realistisch gesimuleerde omgeving dezelfde beslissingen te nemen als die zij in hun gewone werk tegen komen.
  4. laat de manager zien wat de consequenties zijn van voorgenomen korte termijn beslissingen zodat indien nodig het resultaat kan worden geoptimaliseerd.
  5. verbetert het strategisch proces door managers te laten ervaren hoe de lange termijn dynamiek van de eigen strategie uitpakt.
  6. is niet alleen bedoeld voor bedrijven maar ook voor de overheid. Je kunt problemen op organisatieniveau bekijken maar ook de problemen van onderdelen.
  7. presenteert niet alleen het eindresultaat maar ook de resultaatontwikkeling in de tijd (per periode).
  8. dwingt de gebruikers om zelf te formuleren welke prestaties van welke onderdelen beter moeten. Zo bepaalt de gebruiker zelf de flight-enveloppe.
  9. kan – als het SD-model een ‘generic architecture’ is – worden gebruikt voor vergelijkbare issues in een andere setting.
  10. Dbiedt de gebruiker direct een set KPI’s.

 

Welke voordelen spreken jou het meeste aan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *